beats by dre cheap

Uran

Planeta Uran otkrivena je 1781. godine. Otkriće Urana podudara se sa početkom industrijske revolucije, kao i sa američkom i francuskom revolucijom. Nije čudo, što je Uran uskoro doveden u vezu sa novom tehnologijom i dramatičnim događajima koji su doveli do velikih promjena.
Uran je ogromna zelena planeta, koja izgleda kao da putuje nekom svojom putanjom, zahvaljujući ekscentrično postavljenim osama. Često se naziva revolucionarnom planetom. Na nju ne utiču prošli događaji. Ne brine o tradiciji, seksu i osećanjima. Uran šalje prkos opasnostima i utiče na neočekivane poteze koje mogu da završe katastrofama. U stanju je da vas izbaci iz kolosjek svojim naletima intuicije i inspiracije. Buni se protiv tradicije, ne poštuje pravila, izaziva nemir roditelja. Zahteva od vas da budete slobodni, da se okrenete ka budućnosti. Donosi nekonvencionalnost i inovatorstvo. U vašoj sudbini to je možda najinteresantniji i najuzbudljiviji period.

Uran ostaje po 7 godina u svakome od 12 znakova, tako da svaki ciklus utiče na neku od generacija. Uran je planeta tragač za promjenama ali i destruktivnosti i razaranja. Kada je ova planeta snažno zastupljena u horoskopu, vi imate jedan unutrašnji poriv da činite nešto potpuno novo, da razbijate usvojene norme ili uobičajene načine ponašanja, i da se ponašate na neki način drugačiji od opšte prihvaćenih pravila.

Ali, u svemu tome morate biti više nego oprezni, jer, ako ne usvojite pozitivan stav prema Uranu, planeta će vas pobijediti - i bićete njena žrtva umjesto gospodar. Vi možda imate šansu da u ovom životu učinite nešto sasvim originalno, takođe, sa podjednakom vjerovatnoćom možete biti opterećeni lošom karmom iz neke od ranijih inkarnacija. Možda ste suviše konzervativni i potrebno je da vas nešto prodrma. Možda ste nekada razarali druge pa sada ispaštate istu sudbinu. Uran je taj koji krši tradicije i dovodi vas u sukob sa društvom.

Uran je simbol individualne afirmacije, otpora prema postojećom poretku, spektakularnih novosti, prekida sa dosadašnjim životom, naglih odluka... Upravlja originalnošću, naukom, astrologijom, elektricitetom, okultnim, uvidom u prirodne zakone. Ovo je futuristička, humanitarna, intelektualna, ekscentrična, boemska, egoistička i utopijska planeta. Takođe upravlja i stvaralačkom voljom, individualizmom, ingenioznošću, pobunama i autonomnošću. Njegovo djelovanje je iznenadno, neočekivano i često nasilničko. Neutralan je i bespolan i mnogi smatraju da on predstavlja višu oktavu Merkura i da je prva transcendentalna planeta. Najnovija istraživanja povezuju Uran i sa elementarnim nepogodama, pre svega sa zemljotresima.

Položaj koji zauzima Uran u vasem horoskopu - pokazuje mjesto gde nastojite da učinite nešto neuobičajeno. U periodu jakog uticaja Urana trebalo bi da se okrenete ka novim iskustvima. Ukoliko nemate problema u prošlosti, ovo bi mogao biti pozitivan period za vas. Naučite da iskoristite svoju intuiciju na praktičan način.

Osobe sa dosta aspekata Urana su revolucionarne duše. Tip su mučenika koga napadamo jer ga ne razumijemo. U povoljnim aspektima to su nezavisne ličnosti malo čudnih planova, koje su uvek na strani masa i spremne da se za te mase bore... Loši aspekti Urana proizvode zadrte ličnosti destruktivnog karaktera. Revolucionarna crta kod njih je okrenuta patološkom rušilaštvu. Uporno se drže svojih čudnih stavova koje na svaki način sprovode u delo bez obzira na posljedice...


Astro Blog
http://univerzalna.blogger.ba
28/12/2006 14:41