Astro Blog

<>

28.12.2006.

NEPTUN

Planeta Neptun je otkrivena 1846. godine. Otkriće Neptuna se (grubo) podudara sa razvojem filma, fotografije, motora sa unutrašnjim sagorijevanjem i čovjekovim prvim koracima na polju analitičke psihologije. Smatra se da ima poseban uticaj i efekat u ovim oblastima.
Neptun je planeta iluzija, fantazija i psihičkog svijeta. Sa Neptunom u horoskopu vi ste ranjivi na ovaj ili onaj način - ranjivi u odnosu na druge ljude, ali i u odnosu na svoja unutrašnja stremljenja, brige, propuste i osjećaje krivice. Možete da uđete u svijet iluzija ali i razočaranja. Položaj Neptuna u horoskopu označava mjesto gde ste bacili veo preko onoga što ne želite da vidite - tu pokušavate da zavarate sami sebe ili druge; tu nastojite da pronađete svoje ideale. Neptun je mjesto gde kao da ste stavili naočare kroz koje se sve vidi ružičasto i izbegavaju se činjenice i materijalna stvarnost; nema hladnoće.

Pametno iskorišten, Neptun vas može voditi između snova i jave; lako možete imati poseban psihički dar, sposobnost da se uzdate u intuiciju i unutrašnja osećanja; možete imati visoke ideale koji su nastavak vaših običaja i inspiracija poprimljenih iz ranijih inkarnacija... Sa druge strane, prava je veština uspešno izbeći onu stranu Neptuna koja izaziva iluzije na veštački način, a vi se osećate prevarenim dok tonete u stanje u kome više ne posedujete ni moć ni kontrolu.

Neptun u jednom znaku ostaje oko 13 godina, šireći svoj uticaj na snove čitave jedne generacije. Kada Neptun dosegne vaše Sunce ili neku drugu značajnu planetu, to je period kada ne vidite stvari onakve kakve jesu. To je vreme kada se treba posebno potruditi da sve činjenice budu proverene i da najzad izvadite glavu iz peska. Može se desiti da budete zaslepljeni, pa da iz situacije u situaciju idete linijom manjeg otpora.

Neptun upravlja morskim stvarima, tečnostima, muzikom, filmovima, pozorištem i televizijom, snovima, iluzijama, duhovnošću, idealima, mističnošću, predosećanjima i svim onim što u životu uzimamo zdravo za gotovo, bez ikakvog razmišljanja. Takođe, upravlja i maglom, naftom, misterijama, anesteticima, laskanjem, svim onim što je nedodirljivo, mirisima, unutrašnjim čulom, ljubavlju za poezijom, bojama i plesom. Neptun upravlja i drogama, narkomanijom, alkoholizmom, hipohondrijom, mesečarstvom, transom, hipnozom, nematerijalnošću i abnormalnošću. Njegovo delovanje je suptilno, postepeno, i često pritvorno. On je viša oktava Venere i druga transcendentalna planeta.

Mnogo aspekata Neptuna stvara lažne nade. Dolazi do izuzetnih početnih uspeha koji se na kraju završavaju razočaranjem i sramotom. Dobri aspekti Neptuna djelimično ublažavaju njegovo štetno delovanje. Takvi ljudi imaju jako pamćenje i obožavaju teorije, ali su konspirativnog duha i skloni nerealnim težnjama. Pod njihovim uticajem raste nespretnost i sumnja u sebe i u druge. Muče ih mnogobrojne konfuzije...Astro Blog

natalne mape
svoju natalnu kartu možete naručiti slanjem datuma,sata i mjesta rođenja na : astrologicarka@yahoo.com

pozicija mjeseca


mjesečeve faze

IDI NA:
-

BROJAC POSJETA
11210

Powered by Blogger.ba